Минималната работна заплата и заплатите въобще изостанаха от ръста на инфлацията. Това

...
Минималната работна заплата и заплатите въобще изостанаха от ръста на инфлацията.
Това
Коментари Харесай

Заплатите изостанаха от ръста на инфлацията!


Минималната работна заплата и заплатите въобще изостанаха от растежа на инфлацията.

Това сподели пред БНР някогашният министър на труда и обществената политика Христина Христова.

" Този бюджет е единствено на 5 месеца. Той е обновеният бюджет от юли тази година. Той разреши много огромни разноски ", разяснява тя по отношение на удължаването на действието на настоящия бюджет.

Повишаването на минималната заплата няма да срути бюджета, само че остава и казусът с другите заплати в България, счита Христова.

" Предизборната атмосфера е факт и това е заплахата – от наддавания, политически, без никой да поема отговорност от кое място ще се ос средствата. "

С двете преизчислявания на пенсиите от 10 милиарда разноските набъбнаха на 19 милиарда, а това е колосално, означи Христова.

Няма магическа формула, само че това беше стъпка, която костваше ужасно доста на страната, уточни още Христова по тематиката с осъвременяването на пенсиите.

В пенсионно-осигурителната система алената лампа свети вече от няколко години. Този проблем е и европейски, поради застаряването на популацията и демографската обстановка в Европа, съобщи някогашният обществен министър.

Според Христова ситуацията е неблагоприятна както при удължаването на настоящия бюджет, по този начин и в случай че беше импортиран нов бюджет при липса на ясно болшинство.

" И има опасност да се получи огромен безпорядък при предложенията и огромно тестване за финансовата система на страната. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР